Lianne Holzapfel

Mijn naam is Lianne Holzapfel en ik ben in 2011 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut.
Daarna heb ik de Master Oncologiefysiotherapie gedaan. Ik begeleid oncologie patiënten in verschillende fasen van de ziekte, zowel wanneer de behandeling gericht is op genezing, als in de fase wanneer een cliënt niet meer beter wordt. De fysiotherapeutische behandeling is gericht op het verminderen of wegnemen van lichamelijke klachten als gevolg van de kanker, de operatie, radiotherapie, chemotherapie en/of hormoontherapie.

Ook heb ik de specialisatie oedeemfysiotherapie gedaan en kan klachten van lymfoedeem, lipoedeem en veneus oedeem behandelen. Binnen de oedeemtherapie heb ik de cursus fascia release technieken gedaan en daarom kan ik littekenweefsel en fibrose (verklevingen als gevolg van littekenweefsel of bestraling) behandelen.
Ik begeleid cliënten zowel in de behandelkamer als in de oefenzaal en zo nodig aan huis. Daarnaast ben ik bandagist en kan ik therapeutisch elastische kousen en andere compressiemiddelen aanmeten.
Ik heb een netwerk om mij heen die mij helpt bij het optimaliseren van de zorg voor oncologie- en oedeempatiënten. Hierbij kan gedacht worden aan diëtisten, psychologen en collega’s werkzaam in de compressiemiddelen. Verder overleg ik indien nodig met de behandelend (huis)arts.

Hiernaast begeleid ik cliënten met etalagebenen, doe ik de coronarevalidatie, ben ik valpreventie docent en Leefstijlcoach.

Ik vind het fijn om specifieke doelgroepen en patiënten met bepaalde ziektebeelden te begeleiden/ te helpen.
Verder ben ik ook nog steeds werkzaam als algemeen fysiotherapeut en help ik ook graag iemand te herstellen na een blessure en/of operatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.