Lianne Holzapfel

Mijn naam is Lianne Holzapfel en ik ben in 2011 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut.

Nadat ik een jaar aan het werk ben geweest als algemeen fysiotherapeut, ben ik begonnen met de opleiding oncologiefysiotherapie die ik in 2016 heb afgerond. Ook heb ik de specialisatie oedeemfysiotherapie gevolgd. Binnen de oedeemfysiotherapie heb ik mij verdiept in de fascie release technieken (bindweefseltechnieken).

Ik begeleid oncologische patiënten in verschillende fasen van de ziekte, zowel wanneer de behandeling gericht is op genezing, als in de fase wanneer een cliënt niet meer beter wordt. De behandeling is gericht op het verminderen of wegnemen van lichamelijke klachten als gevolg van de kanker, de operatie, radiotherapie, chemotherapie en hormoontherapie.

Ook kan ik klachten van lymfoedeem, lipoedeem, littekenweefsel en fibrose (verklevingen a.g.v. littekenweefsel of bestraling) behandelen. Ik begeleid cliënten zowel in de behandelkamer als in de oefenzaal en zo nodig aan huis.

Ik heb een netwerk om mij heen die mij helpt bij het optimaliseren van de zorg voor oncologie- en oedeempatiënten. Hierbij kan gedacht worden aan diëtisten, psychologen en collega’s werkzaam in de compressiemiddelen. Tevens ga ik zelf een opleiding starten om Therapeutisch Elastische Kousen aan te kunnen meten.

 

 

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.