Beweegprogramma COPD

BEWEEGPROGRAMMA COPD

Bewegen geeft lucht

Het beweegprogramma COPD is speciaal ontwikkeld voor mensen met COPD in onze praktijk. Voelt u zich benauwd bij inspanning? Heeft u last van hoestbuien? Wellicht denkt u dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden en om uw benauwdheid te verminderen. Het omgekeerde is echter waar! Het is juist extra belangrijk dat u beweegt wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem (COPD) heeft. Als u minder beweegt, krijgt u juist sneller klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Tijdens het programma COPD begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert het beweegprogramma COPD op?

  • Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl.
  • U ervaart minder benauwdheid.
  • U krijgt meer uithoudingsvermogen.
  • U leert verantwoord te bewegen.

Fysiotherapie Musselkanaal is tevens aangesloten bij Longnetwerk Emmen & Omstreken. Hieronder leest u meer informatie:

Longnetwerk Emmen & Omstreken
Longnetwerk Emmen en Omstreken is opgezet om goede en kwalitatief verantwoorde fysiotherapeutische zorg te bieden aan mensen met longklachten. Het netwerk van fysiotherapeuten is een samenwerking tussen fysiotherapeuten en oefentherapeuten van Treant Zorggroep, ziekenhuislocatie Scheper en fysiotherapeuten in de regio. De fysiotherapeuten die het netwerk vertegenwoordigen zijn afkomstig uit Zuidoost Drenthe en Zuidoost Groningen.

Voor wie is het longnetwerk?
Het longnetwerk is opgericht voor mensen met longaandoeningen, zoals COPD of astma. Bij longaandoeningen functioneren de longen niet optimaal. Het ademen gaat moeilijker waardoor iemand met een longaandoening vaak minder energie heeft, kortademig is en steeds meer beperkingen ondervindt in het dagelijkse leven. Een fysiotherapeut die bij het netwerk is aangesloten, kan u helpen om de klachten en beperkingen te verminderen of onder controle te krijgen en zo het dagelijks functioneren te verbeteren.

Voor meer informatie over Longnetwerk Emmen & Omstreken: www.longnetwerkemmenenomstreken.nl

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.