Beweegprogramma COPD

BEWEEGPROGRAMMA COPD

Bewegen geeft lucht

Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen.
Het omgekeerde is echter waar! Het is juist extra belangrijk dat u beweegt wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD). Als u minder beweegt, krijgt u juist eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Speciaal voor mensen met COPD is in onze praktijk een beweegprogramma ontwikkeld.

Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert een beweegprogramma u op?

Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder benauwdheid, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord bewegen.

Fysiotherapie Musselkanaal is tevens aangesloten bij Longnetwerk Emmen & Omstreken, hieronder vindt u daarover meer informatie:

  • Longnetwerk Emmen & Omstreken
  • Longnetwerk Emmen en Omstreken is opgezet om goede en kwalitatief verantwoorde fysiotherapeutische zorg te bieden aan mensen met longklachten. Het netwerk van fysiotherapeuten is een samenwerking tussen fysiotherapeuten /oefentherapeuten van Treant Zorggroep, ziekenhuislocatie Scheper en fysiotherapeuten in de regio. De fysiotherapeuten die het netwerk vertegenwoordigen zijn afkomstig uit Zuidoost Drenthe en Zuidoost Groningen.
  • Voor wie?
  • Het longnetwerk is opgericht voor mensen met longaandoeningen, zoals COPD of astma. Bij longaandoeningen functioneren de longen niet optimaal. Het ademen gaat dan moeilijker waardoor iemand met een longaandoening vaak minder energie heeft, kortademig is en steeds meer beperkingen ondervindt in het dagelijkse leven. Een fysiotherapeut aangesloten bij het netwerk kan u helpen om de klachten en beperkingen te verminderen of onder controle te krijgen en zo het dagelijks functioneren te verbeteren.

www.longnetwerkemmenenomstreken.nl

Neem contact met ons op

Voor een afspraak kunt u bellen naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Wij maken u erop attent dat wij de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zullen verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.

Stuur ons een bericht via WhatsApp!
Chat via WhatsApp
Verstuur via WhatsApp

Chat via WhatsApp
Verstuur via WhatsApp