Hydrotherapie

Hydrotherapie: fysiotherapie in het water

Hydrotherapie is een uitstekende vorm van bewegen voor reumapatiënten. De behandeling vindt plaats in het zwembad. Onder begeleiding van een gediplomeerd fysiotherapeut volgt u het programma Hydrotherapie van ReumActief. In warm water (circa 33 graden) worden oefeningen uitgevoerd, die heel prettig zijn voor de spieren en gewrichten. Het warme water zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten minder stijf zijn. U zult merken dat u in het dagelijkse leven vrijer kunt bewegen en minder pijnklachten ervaart. Daarnaast verbetert de algemene conditie.

ReumActief

Fysiotherapie Musselkanaal heeft een nauwe samenwerking met ReumActief. Voor het programma heeft ReumActief het zwembad De Dolfijn in Stadskanaal afgehuurd. Het zwembad beschikt over een geleidelijk aflopend trapje en een tillift-systeem. Daarnaast is een tilband aanwezig. Mensen die slecht ter been zijn of niet kunnen lopen, komen moeiteloos in het water.

Een professionele fysiotherapeut begeleidt de groepen.
Voor meer informatie verwijzen we naar de website van ReumActief: http://www.reumactief.info/

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.