Individuele werkplektraining

Werkplektraining

De werkplektraining is een vervolg op het werkplekonderzoek. Uit het werkplekonderzoek blijkt dat door verkeerd gebruik van de werkplek spanning in het lichaam wordt opgebouwd. Door die spanning ontstaan fysieke klachten veroorzaakt. De werkplektraining is ontwikkeld voor werknemers met lichamelijke klachten op het werk. Ook werknemers die na een periode van fysieke klachten re-integreren, hebben baat bij de werkplektraining.

Doel van de training

Het doel van de werkplektraining is om arbeidsklachten te verhelpen en/of recidivering van fysieke klachten tegen te gaan van de individuele werknemer of kleine afdeling.
Op deze manier wordt de kans op ziekteverzuim verminderd. Daarnaast bespaart de werkgever aanzienlijk in de kosten.

Training op maat

De werkplektraining is een training die is afgestemd op de werknemer. Indien gewenst is het mogelijk om de training ook aan een kleine groep te geven. Op deze manier ontstaat binnen de afdeling of tussen collega’s meer draagvlak.

Het programma bestaat uit:

– Individuele training
– Werkplektrainingen (gemiddeld drie trainingen van 90 minuten), waarbij de werknemer begeleid wordt in de uitvoering van zijn werk. Tijdens de trainingen worden de aanbevelingen voor de werktechnieken, die zijn aangedragen toegepast. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een videoanalyse. Indien nodig krijgt de werknemer specifieke oefeningen om de fysieke gesteldheid te optimaliseren.
– Bespreken van de voorstellen met de leidinggevende, de werknemer en de bedrijfsarts.
– Afsluitende rapportage

De werknemer wordt begeleid door een arbeidsfysiotherapeut of een bedrijfsfysiotherapeut.

Resultaat werkplektraining

Na afloop van de training is de werknemer zich bewust van een goede werkhouding. Hij of zij voert het werk op een goede manier uit om in de toekomst klachten en eventueel verzuim te voorkomen.

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.