Individuele werkplektraining

Individuele werkplektraining
De individuele werkplektraining is een vervolg op het werkplekonderzoek.

Doelgroep
De werkplektraining is bedoeld voor werknemers met lichamelijke klachten op het werk of werknemers die re-integreren na een periode van fysieke klachten. Uit het werkplekonderzoek blijkt dat door verkeerd gebruik van de werkplek teveel spanning in het lichaam wordt opgebouwd, waardoor er fysieke klachten veroorzaakt worden of  in stand worden gehouden.

Doel
Het doel is om arbeidsrelevante klachten te verhelpen en/of recidivering van fysieke klachten tegen te gaan van de individuele werknemer of kleine afdeling.
Dit om zo de kans op ziekteverzuim te verminderen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten voor de werkgever. (kosten reductie)

Inhoud en werkwijze
De werkplektraining is een maattraining, afgestemd op de individuele werknemer. Ook kan de training in een kleine groep gegeven worden om het bewustzijn en draagkracht binnen een afdeling te vergroten.

Het programma, bestaat uit:

– Individuele training (theorie en praktijk evt lichamelijk onderzoek)
– Werkplektrainingen (gemiddeld 3 keer van 90 minuten), waarbij de werknemer begeleid wordt in de uitvoering van zijn werk. De aanbevelingen voor de werktechnieken die zijn aangedragen worden toegepast en geoefend (Er wordt gebruik gemaakt van video analyses). Indien nodig worden er specifieke oefeningen meegegeven om de fysieke gesteldheid van de werknemer(s) te optimaliseren
– Bespreken voorstellen met leidinggevende, werknemer, bedrijfsarts
– Afsluitende  rapportages

De uitvoering is in handen van een arbeidsfysiotherapeut of bedrijfsfysiotherapeut.

Resultaat
De werknemer (s) is zich bewust van een goede werkhouding en voert zijn werk op een goede manier uit (weet met zijn lichaam om te gaan) waardoor klachten aan houdings- en bewegingsapparaat voorkomen (kunnen) worden, op deze wijze wordt eventueel verzuim voorkomen.

Behandelaars

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.

Stuur ons een bericht via WhatsApp!
Chat via WhatsApp
Verstuur via WhatsApp

Chat via WhatsApp
Verstuur via WhatsApp