Anne de Vries

Ik werk sinds december 2008 als fysiotherapeut in Musselkanaal. Eén dag in de week ben ik werkzaam in de fysiotherapiepraktijk in het MFA-gebouw Noorderbreedte in Nieuw-Buinen. Daarnaast werk ik 3 dagen in de week in de praktijk in Musselkanaal. Naast fysiotherapie heb ik mij middels bij- en nascholing gespecialiseerd in arbeidsfysiotherapie, individuele werkplektraining en manuele therapie.

De opleiding Arbeidsfysiotherapie heb ik in 2010 bij Saxion in Deventer afgerond. Als arbeidsfysiotherapeut houd ik mij bezig met klachten en aandoeningen van het houding- en bewegingsapparaat. Deze klachten zijn mede het gevolg van het werk of die het werken juist beperken. Tijdens de behandeling is de aandacht met name gericht op de arbeidsrelevante klacht(en) van de individuele werknemer.

Om de arbeidsrelevante klacht te beoordelen, vindt altijd eerst een intake plaats. De intake is bedoeld om een plan van aanpak te maken. Tijdens het gesprek maak ik, als arbeidsfysiotherapeut, een analyse van de functie- en taakhandelingen. Daarnaast komen de werkgebonden factoren specifiek aan de orde komen. Werkgebonden factoren zijn: werkhouding, werkplek, werktaken, werkduur en werkorganisatie. De arbeidsrelevante klachten kunnen toenemende beperkingen of zelfs (dreigend) verzuim veroorzaken. Dit kan worden voorkomen of opgelost door het verstrekken van informatie en gericht adviseren en behandelen. Naast de reguliere fysiotherapeutische interventie kan een behandeltraject onder andere bestaan uit: een (re-integratie) trainingsprogramma, een instructietraining op de werkplek of een werkplekonderzoek.

Als arbeidsfysiotherapeut bied ik interventies aan op het gebied van: primaire, secundaire en tertiaire preventie, behandeling en re-integratie. Hierbij wordt de aandacht zo veel mogelijk gericht op een verantwoorde werkhervatting van de werknemer. Gedurende de arbeidsfysiotherapie werk ik nauw samen met alle partijen die betrokken zijn bij de behandeling, de begeleiding en de beoordeling van de (dreigende) verzuimende werknemer. Dit zijn onder andere huis- en bedrijfsartsen, de arbo-adviseur en de verzekeringsarts(en).

Naast arbeidsfysiotherapie heb ik mij ook gespecialiseerd in manuele therapie. De opleiding Manuele Fysiotherapie heb ik afgerond aan SOMT in Amersfoort. Manuele fysiotherapie is geschikt voor klachten die – behalve met pijn – gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een of meerdere gewrichten. Met mijn specifieke kennis en vaardigheden behandel ik met name patiënten met klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Veel voorkomende klachten manuele fysiotherapie:

  • hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen;
  • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;
  • artrose van de heup;
  • lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
  • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek.

Gewrichten kunnen ook een te grote beweeglijkheid hebben, waardoor instabiliteit en klachten kunnen ontstaan. In dat geval krijgt de patiënt tijdens manuele fysiotherapie specifieke trainingsadviezen en leert de gewrichten stabieler te maken.
Daarnaast ben ik aangesloten bij het schoudernetwerk. Voor meer informatie verwijs ik naar: www.schoudernetnoord.nl

 

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.