Hart- en vaattherapie

Hart- en vaattherapie

Bent u onder behandeling vanwege hart- en vaatklachten? Dan kunt u in onze praktijk terecht voor hart- en vaattherapie. Onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut kunt u uw conditie verbeteren en de balans tussen belasting en belastbaarheid herstellen.

Voor mensen die last hebben van hart- of vaataandoeningen is een gezonde levensstijl essentieel. Wij helpen u graag de juiste balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid. Om uw conditie te verbeteren en uw klachten te verminderen is het van groot belang dat u regelmatig beweegt. Door op een verantwoorde manier te bewegen:

  • Draagt u zelf bij aan een goede conditie van uw hart en bloedvaten
  • Helpt u uw bloeddruk en cholesterolgehalte op een aanvaardbaar peil te houden
  • Neemt het risico op complicaties af

Ook patiënten met claudicatio intermittens (in de volksmond ‘etalagebenen’ genoemd) kunnen bij ons in de praktijk terecht. Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet. Dit is een landelijk geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, oefen- en fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. Patiënten met claudicatio intermittens hebben pijn bij het lopen door slagaderverkalking in de benen. Het is een veelvoorkomende aandoening. Uit onderzoek is gebleken dat looptraining onder begeleiding van een gecertificeerde fysiotherapeut een goede en effectieve behandeling voor etalagebenen is.  ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer arterieel vaatlijden in Nederland.

Onze trainingen zijn er op gericht uw leefstijl en conditie te verbeteren. Ook thuis kunt u hieraan werken: u krijgt van ons beweegschema’s mee om buiten het programma te gebruiken.

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.