Fysiofit XX

Fysiofit

Binnen onze praktijk bieden wij Fysiofit aan. Fysiofit biedt u de mogelijkheid om aansluitend aan uw revalidatieperiode als zelfstandig sporten nog niet mogelijk is, verder te gaan met trainen. Het programma wordt op u persoonlijk afgestemd naar uw eigen doelstellingen. Kortom, in een selecte groep 1 keer per week een uur lang trainen.

Deelname aan Fysiofit is mogelijk op onderstaande dagen en tijden:
maandag: 19.00-20.00 uur
maandag: 20.00-21.00 uur
dinsdag: 19.00-20.00 uur
woensdag: 13.00-14.00 uur
woensdag: 19.30-20.30 uur
donderdag: 07.45-08.45 uur
donderdag: 19.00-20.00 uur
zaterdag: 08.30-09.30 uur

 

  • Manuele lymfedrainage: dit is een massagetechniek welke de transportcapaciteit van het lymfestelsel verhoogt en waarbij het lymfevocht naar beter functionerende plekken afgevoerd wordt.
  • Compressie therapie: door het aanleggen van bandage materialen wordt er externe druk op de weefsels aangebracht, waardoor het uittreden van vocht tegengegaan wordt, ook ondersteunt dit de afvoer van lymfe. Vaak wordt de compressietherapie uitgevoerd ter ondersteuning van de manuele lymfedrainage.
  • Oefentherapie: regelmatig komt het voor dat er ten gevolge van het oedeem een bewegingsbeperking ontstaat. Dit is nadelig voor de afvoer van lymfevocht. Door oefeningen wordt de functie van het bewegingsapparaat weer verbeterd en kan het lichaam weer optimaal gebruik maken van de “spierpompfunctie” van de spieren.

Naast bovengenoemde voorbeelden zijn er nog meer middelen om de lymfeafvoer te bevorderen, zoals lymfetaping, ademtherapie en voorlichting om zelf zo goed mogelijk met de oedeemvorming om te gaan.

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.