COPD
COPD
COPD is een longziekte waarbij de longen zijn beschadigd. Er is sprake van minder zuurstof en ademen is moeilijker waardoor je minder energie hebt. COPD is helaas nog niet te genezen, maar er zijn wel verschillende behandelingen mogelijk. Onze therapeuten Marjan Boelens en Roy de Boer kunnen u begeleiden in het traject om uw conditie zo goed mogelijk te houden.
Ademhalingstherapie
Ademhalingstherapie
Ademhalingstherapie biedt een structurele oplossing voor een verstoring van de ademhaling door stress, onrust of pijnklachten. Symptomen die bij stress, onrust of pijnklachten kunnen optreden zijn o.a. duizeligheid, hartkloppingen, benauwdheid of moeite met doorademen. Hiervoor kunt u een afspraak inplannen bij Marjan Boelens.

 
Fascie release (Bindweefsel) technieken
Fascie release (Bindweefsel) technieken
Bindweefseltechnieken (Fascia of Fascie) is een behandelmethode om het omliggende bindweefsel of littekenweefsel soepeler te maken, zodat de vochtdoorstroming verbeterd.
Voor meer informatie kunt u vragen naar onze collega Lianne Holzapfel
Handtherapie
Handtherapie
Handtherapie is speciaal gericht op alle hand-, pols- en elleboogklachten. De therapie is erop gericht om de handfunctie te optimaliseren en de pijnklachten te verminderen.
Hiervoor kunt u een afspraak inplannen bij Franck Middelkamp.
Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)
Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)
Sinds een aantal jaren bieden wij op de praktijk het traject gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) aan.

De GLI is een combinatie van behandelingen gericht op gezondere voeding en eetgewoonten, meer bewegen en verandering van gedrag te ondersteunen.
Deze trajecten worden begeleid door Lianne Holzapel, Roy de Boer en Mirjam Schober.
Herstelzorg COVID 19
Herstelzorg COVID 19
Bent u ook getroffen (geweest) door Corona en heeft u hier klachten aan over gehouden? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Samen met onze therapeuten Marjan Boelens, Roy de Boer, Lianne Holzapfel en Anne-Henk Jager kunnen we werken aan uw herstel.
Oedeemtherapie
Oedeemtherapie
De oedeemtherapeut houdt zich bezig met overmatige vochtophoping in het weefsel. Een veel voorkomende oorzaak is het ontstaan van lymfoedeem na verwijdering door een operatie of als gevolg van bestraling. Er zijn meerdere methoden om het oedeem draaglijker te maken, u kunt hiervoor een afspraak maken Lianne Holzapfel, zij heeft zich in deze therapie gespecialiseerd.
Manuele therapie
Manuele therapie
Manuele therapie is over het algemeen geschikt voor klachten die behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met slechter bewegen van een gewricht. Bij overbeweeglijkheid van de gewrichten kan de manueel therapeut met specifieke trainingsadviezen de patiënt leren zijn gewrichten beter te laten functioneren. Binnen onze praktijk hebben Jeroen Prummel en Anne de Vries zich hierin gespecialiseerd.
Hart- en vaattherapie
Hart- en vaattherapie
Bent u onder behandeling vanwege hart- en vaatklachten of heeft u last van "etalagebenen" (Claudicatio Intermittens)? Dan kunt u in onze praktijk terecht voor hart- en vaattherapie of looptraining. Roy de Boer en Lianne Holzapfel hebben zich hierin gespecialiseerd en kunnen u helpen met het vinden van de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid.
Dry Needling
Dry Needling
Dry Needling wordt regelmatig ingezet om triggerpoints in spieren te behandelen. Een triggerpoint zorgt ervoor dat in een spier een strakke band ontstaat. Het triggerpoint is het meest pijnlijke punt in deze strakke band, hierdoor kan de spier verkrampen. Door het prikken van een naald in het triggerpoint kan deze verkramping verdwijnen. Binnen onze praktijk heeft Franck Middelkamp zich gespecialiseerd in Dry Needling.
Oefentherapie Mensendieck
Oefentherapie Mensendieck
Klachten door een verkeerde houding? Marjan Boelens, onze specialist op het gebied van houding en beweging, kan samen met u naar uw klachten kijken. Ze kijkt niet alleen naar de klacht, echter wordt er ook gewerkt aan het verbeteren van het bewegingspatroon, om de kans op terugval te verkleinen. Oefentherapie kan bij vele klachten uitkomst bieden, te denken valt o.a. aan: ademhalingsklachten, artrose, de ziekte van Bechterew, bekkenklachten, chronische pijn, hoofdpijn, klachten tijdens en na het sporten, scoliose, last van stijfheid en klachten vanwege leeftijd.
Echografie
Echografie
Met echografie kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Hierdoor kunnen diverse aandoeningen duidelijk in beeld worden gebracht. Tijdens een echo-onderzoek kan de patiënt actief deelnemen door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De behandelaar kan daardoor direct een relatie leggen tussen de klachten en de beelden die te zien zijn. U kunt hiervoor een afspraak maken met Jeroen Prummel of Roy de Boer.
Oncologiefysiotherapie
Oncologiefysiotherapie
De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten met kanker tijdens de verschillende fasen van het ziekteproces.
Oncologiefysiotherapeuten worden ingezet in alle fasen van de ziekte. De behandeling door de therapeut verschilt per fase, omdat het doel van de behandeling in iedere fase weer anders is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lianne Holzapfel, zij is hierin gespecialiseerd.