Sharon Belt-Sipkens

Mijn naam is Sharon Belt-Sipkens. Ik ben sinds 2014 algemeen fysiotherapeut en sinds 2018 Oedeemfysiotherapeut, Tevens heb ik me gespecialiseerd in het Mulligan Concept (pijnvrij mobiliseren) en Medical Taping. Voorafgaand aan de opleiding fysiotherapie, heb ik de opleiding sport en bewegen in Emmen afgerond (2010). Dit met extra specialisaties in sportmassage en fitnessinstructeur.
Vijf maanden na mijn afstuderen als fysiotherapeut in 2014, ben ik in Duitsland gaan werken in een particuliere praktijk. Dat was een hele leuke ervaring, zeker als je je bedenkt dat ik mezelf nog niet eens kon voorstellen in het Duits. Daar komt bij, dat ik pas tijdens mijn vertrek erachter kwam dat Dachau 800 km uit de buurt lag.
Het werk was heel divers. Zo werkte ik veel in de particuliere praktijk, maar bracht ook veel bezoekjes aan huis of in een instelling. Na ruim tweeëneenhalf jaar in Duitsland te hebben gewerkt, wilde ik wat anders. Ik nam ontslag en ben een maand gaan reizen door Zuid Afrika.

Drie dagen na mijn terugkomst van vakantie, had ik een baan bij een praktijk in de regio en sinds 2017 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Musselkanaal.
Per 1 september 2018 ben ik begonnen met de opleiding voor bekkenfysiotherapie.

Medical taping

Hierbij wordt een elastische tape aangelegd op de huid op het te behandelen gebied. Deze methode wordt als extra interventie toegepast om sneller resultaat te zien en is uiterst effectief en pijnloos. Vaak merkt men, bij de juiste toepassing, direct al verschil. De elasticiteit van de tape zorgt voor een liftend effect van de opperhuid. Waardoor er drukvermindering ontstaat, met als gevolg dat de bloedcirculatie en de lymfeafvoer wordt hersteld. Er zijn verschillende soorten tapetechnieken, die diverse effecten hebben.

Mulligan concept

Dit is een veilige en effectieve manier van mobiliseren (100% pijnvrij). Gedurende deze methode worden er passieve correcties en actieve bewegingen gecombineerd, ook wel bekend als de ‘Mobilisations with Movements’ (MWM). Hierbij wordt de patiënt uitgenodigd om vanuit een pijnvrije uitgangshouding het betreffende gewricht actief in de beperkte richting te bewegen, onder corrigerende translaties zonder aanwending van veel kracht. Met als doel het terugwinnen van verloren mobiliteit.

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie/oefentherapie die in het water wordt uitgevoerd.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van de gewichtsloosheid van het menselijk lichaam in het water met een temperatuur van 33 graden Celsius en een verstelbare bodem. Ook als je niet kunt zwemmen, is hydrotherapie erg geschikt. De les bestaat o.a. uit: mobiliserende-, spierversterkende en ontspanningsoefeningen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het verbeteren van de conditie.
Door de opwaartse druk van het water zullen oefeningen makkelijker uitgevoerd kunnen worden, en anderzijds verkrijgt men juist extra weerstand door het water.
Hydrotherapie is met name geschikt voor mensen met een chronische aandoening.

 

 

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.