Marvin Lappenschaar

Geboeid door beweging

Voordat ik fysiotherapie studeerde, rondde ik een studie bewegingswetenschappen af. Je kunt dus rustig zeggen dat beweging en bewegen me enorm fascineert. Na deze studie bewegingswetenschappen wilde ik meer de praktijk in. Met mijn neus uit de boeken en vooral ook met mensen (samen)werken.

Wat me boeit aan studies rondom bewegen, is de breedte van het vak en de praktijk. Het biomechanische, het anatomische én het psychologische. De studie was een goed begin; ik denk dat het belangrijk is je als fysiotherapeut onophoudelijk te blijven ontwikkelen. Daarom volg ik nu de master Sportfysiotherapie. Dit geeft mij nog meer inzicht in het behandelen van sporters maar ook het verantwoord bewegen bij mensen die niet of weinig sporten. Bewegen is namelijk heel belangrijk om gezond te blijven. Ik ben bij Fysiotherapie Musselkanaal inmiddels anderhalf jaar werkzaam.

Inhoudelijk sterk 

Die grondige kennis van standaardtechnieken én vernieuwende methoden helpt me een vraag van alle kanten te bekijken en klinisch redenerend de oorzaak achter de klacht te vinden. Om vervolgens mijn ideeën op een veilige en betrouwbare manier te testen. Ik vind het wetenschappelijke aspect belangrijk —als kader van kwaliteit, maar ook als manier van werken.

Naast zo’n doelgerichte, rationele kant, kan ik me goed in de patiënt inleven. Om niet alleen te weten wat de klacht in de boekjes betekent, maar vooral wat het voor de patiënt betekent. Daarnaast probeer ik erachter te komen wat je leefstijl is en wat je prettig vindt om te doen, hoe ik je het beste kan motiveren en begeleiden. En wat we bijvoorbeeld aan omstandigheden zoals stress kunnen doen als dat onderdeel van de klacht is.

Zorgvuldig en betrokken

Ik ben zorgvuldig in mijn werk en ga niet over één nacht ijs. Ik betrek je bij het proces. Zo krijg je goed inzicht in de mogelijke oorzaken en de manieren waarop jij aan je herstel kunt werken. Je gaat direct aan de slag en bent onderdeel van het gehele proces. Zodra we weten wat de oorzaak is, bespreken we je mogelijkheden. Ik draag verschillende opties aan. Dan kun je kiezen welke manier het beste bij je past.

Ik ben zeer betrokken bij mijn patiënten. Het is mijn doel te zorgen dat je zelf aan de slag kunt, je begrijpt hoe het werkt, wat je mogelijkheden zijn en je precies weet hoe je de oefeningen uit moet voeren. Dat inzicht werkt motiverend en zorgt ervoor dat je met overtuiging aan de slag kunt. De oefeningen zijn gericht op je klacht en sluiten aan bij je mogelijkheden. Van doelgerichte krachttraining tot pijn dempende of mobiliserende oefeningen: je merkt dat je aan de klacht werkt.

Hands-on én hands-off

Vooral in het begin help ik je ook ‘met de handen’, zodat je weer mobiel wordt en in balans bent om aan het werk te kunnen. Dat mobiliseren heeft snel resultaat. Je zult merken dat de pijn snel afneemt en dat je weer volledig kunt bewegen. De oefentherapie zorgt ervoor dat je op krachten komt, dat je de belastbaarheid herstelt. Het werkt preventief.

Altijd leergierig blijven

Mijn werk is afwisselend en interessant. Elke patiënt is anders, elk traject leerzaam en uitdagend. Ook inhoudelijk valt er nog genoeg te leren en ontdekken. Ik ben gretig in mijn doorlopende zoektocht naar nieuwe literatuur, ontwikkelingen in bewegingswetenschappen, de nieuwste behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek volgen enzovoort. Ik ben dat aan mijn patiënten verplicht… en ik vind het gewoon leuk om te doen.

 

 

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.