Marieke Lammers

Mijn naam is Marieke Lammers en ik ben in 2007 afgestudeerd als fysiotherapeute van de Hanzehogeschool in Groningen nadat ik in 2005 de studie Bewegingswetenschappen aan de RUG succesvol heb afgerond. Na een paar jaar werken wilde ik me verder specialiseren op het gebied van kinderen en ik ben dan ook in 2012 afgestudeerd als master Kinderfysiotherapie.

Nadat ik bijna 9 jaar heb gewerkt als (kinder)fysiotherapeute bij een praktijk in de regio, ben ik sinds 1 maart 2016 aan de slag bij Fysiotherapie Musselkanaal. Ik zal me vrijwel volledig gaan richten op het behandelen van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Het kan daarbij gaan om zuigelingen met een voorkeurshouding of bijvoorbeeld schoolgaande kinderen met een vertraagde of afwijkende ontwikkeling.

Door middel van een spelenderwijs onderzoek krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorisch niveau. De kinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen en stelt samen met het kind en ouders/verzorgers een behandelplan op.

De behandeling bestaat hoofdzakelijk uit oefentherapie, waarbij kinderen op speelse wijze en met behulp van kindvriendelijke materialen hun motorische vaardigheden kunnen verbeteren. Ook heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met poep- en plasproblemen en in het behandelen van kinderen met sportblessures.

Bij zuigelingen en peuters vindt de behandeling met name thuis plaats, in de vertrouwde omgeving.
De behandeling vindt doorgaans plaats op verwijzing van huisarts of specialist. Ook de kinderfysiotherapeut is, net als de algemeen fysiotherapeut, rechtstreeks toegankelijk.

Het afgelopen jaar heb ik samen met college Roy de cursus “gecombineerde leefstijlinterventie” gevolgd, dit betekent dat u binnenkort bij ons kunt starten met een coachingsprogramma voor het verbeteren van uw leefstijl.

 

Contact opnemen met Fysiotherapie Musselkanaal

Voor het maken van een afspraak belt u naar 0599-413114 of vul het contactformulier hieronder in.

Fysiotherapie Musselkanaal maakt u erop attent dat de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zal verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring op deze website voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u hebt.